به گزارش خبرگزاری آوای ورزش،محمد تابع، دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک در نشست خبری که صبح امروز (سه‌شنبه) به صورت آنلاین برگزار شد، اظهار کرد: نامه از کمیته بین‌المللی پارالمپیک برای ما ارسال شده که در آن گفته‌اند پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو قطعاً برگزار می‌شود. وظیفه ما در همین راستا حمایت بیشتر در جهت برگزاری اردوهای مرتبط با پارالمپیک ۲۰۲۰ است و به وجود آوردن شرایط مورد نظر نتیجه بهتری کسب کنیم. در نشست اخیر ستاد بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو مصوبات نشست پیگیری مصوبات قبلی ستاد و پیگیری وضعیت مدال‌آوران صورت گرفت. باید این نکته را بگویم که صرف کسب سهمیه منجر به اعزام نمی‌شود و ورزشکاران برای اعزام به توکیو باید در گروه‌های مدنظر قرار بگیرند.

وی افزود: با توجه به اینکه پارالمپیک برگزار می‌شود، حمایت‌های کمیته برای برگزاری اردوها وجود دارد. شرایط ویژه‌ای برای برگزاری اردوها در نظر گرفته‌ایم اما شرط اصلی برای برگزاری این اردوها کسب مجوز از ستاد مبارزه با کرونا در ورزش است. در واقع بعد از اخذ این مجوز، حمایت‌های کمیته با توجه به اولویت‌هایی که ذکر شد، صورت می‌گیرد. با توجه به مصوباتی که داشتیم، یک هزینه اردویی در نظر گرفته بودیم که به آنها پرداخت شود که الان شرایط بهتر شده و پرداخت انجام می‌شود.

دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک گفت: اگر اردوها در استان‌های زرد و سفید یا نزدیک به شرایط آب و هوایی توکیو باشد، شرایط بهتر را ایجاد می‌کنیم. برای مثال در اعزام‌ها دو صندلی رزرو می‌کنیم تا مشکلی به وجود نیاید. همچنین هتل‌هایی که گرفته می‌شود، اقامت ورزشکاران در اتاق‌های تک نفره صورت می‌گیرد. در واقع برای ورزشکاران هتل پنج ستاره و بلیت VIP را مدنظر داریم. البته اولویت صحت و سلامت ورزشکاران است که می‌خواهند روی سکو بروند. از شش ماهه دوم نیز اولویت‌های نقره و برنز به اردوها اضافه می‌شوند اما همه چیز منوط به اخذ مجوز است.

تابع خاطرنشان کرد: با توجه به شرایطی که داریم و به سمت فصل سرما می‌رویم، اولویت برگزاری اردو در شرایط آب و هوایی نزدیک‌تر به توکیو است. همه تلاش‌ها برای برگزاری بهتر اردوها با شرایط امن به منظور جلوگیری از ابتلا به کروناست. باید خودمان را با این وضعیت وفق بدهیم و با رعایت پروتکل‌ها آماده شویم.

وی درباره جدایی اسبقیان از ریاست فدراسیون ورزش‌های جانبازان و معلولین گفت: درباره امور مدیریت فدراسیون‌ها اطلاعی ندارم و چنین صحبتی را تاکنون نشنیده‌ام.

دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره شرایط استخدام مدال‌آوران پارالمپیکی و اینکه آیا قرار است اقدامی در مسیر اصلاح این قانون صورت بگیرد یا خیر؟ افزود: این یک آیین نامه استخدامی بوده و نوشته شده است. ما هم این نگرانی را داریم و باید سعی کنیم که این آیین نامه را اگر بتوانیم، تغییراتی در آنها ایجاد کنیم و به نفع ورزشکاران شود. ما پیگیر این موضوع خواهیم بود.

تابع درخصوص کلاس‌بندی ورزشکاران بسکتبال با ویلچر گفت: ما هم اطلاعاتی به دستمان رسیده که به دلیل کلاسبندی و اعتراضات کمیته بین‌المللی پارالمپیک، این نهاد یکسری ورزشکاران را فاقد کلاس در نظر گرفته و نمی‌خواهد که آنها فعالیت داشته باشند. اندرو پارسونز رئیس IPC پیشنهاداتی ارائه داده بود که قرار است در هفته‌های آینده با او در این باره رایزنی کنیم. البته هنوز ارتباط بعدی ما با رئیس IPC گرفته نشده است.

وی درباره جانشین راضیه شیرمحمدی ورزشکار فقید تیراندازی با کمان که سهمیه پارالمپیک گرفته بود، اظهار کرد: در بسیاری از رشته‌ها سهمیه به نام ورزشکار نیست و به اسم کشور است. در واقع این شانس برای نفرات دیگر وجود دارد. البته ملاک اعزام، کسب سهمیه نخواهد بود. به هر حال فدراسیون تیراندازی با کمان و کادر فنی تیم ملی اگر شخص دیگری را پیدا کنند که ملاک‌های لازم را داشته باشد، در اعزام قرار خواهد گرفت.

دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک در پاسخ به این سوال بهتر نیست شرایط قرنطینه ورزشکاران فراهم بشود تا اردوها نیز زودتر شروع شوند؟ گفت: قاعده برگزاری اردوها کسب مجوز از ستاد با کروناست، چون سلامت ورزشکاران اولویت ماست. در خصوص شرایط قرنطینه نیز باید آن رشته شرایط لازم را داشته باشد. به هر حال شرایط اردوها قرنطینه خواهد داشت، چون اولویت سلامت ورزشکاران است.

تابع درباره اعزام تیم ملی تیراندازی به صربستان عنوان کرد: بحث پروتکل‌ها مطرح است. ما این موضوع را پیگیری می‌کنیم تا اگر همه این شرایط درست باشد، تیم اعزام شود. این شرایط در اعزام قایقرانی و دوومیدانی هم وجود داشت و ما اقدامات لازم را انجام دایم ولی یکسری شرایط وجود دارد که اگر مهیا باشد این اعزام صورت می‌گیرد.

وی در پایان در خصوص شرایط رشته‌های انتقال یافته به برخی فدراسیون‌ها گفت: وقتی تغییری رخ می‌دهد، یکسری مقاومت‌ها هست تا سازگاری صورت بگیرد. فدراسیون‌ها با ورزشکاران معلولی روبرو شده‌اند. آنها ساختار لازم را ندارند و این زمان‌بر است. آنها همکاری خوبی را انجام می‌دهند و تفاهم‌نامه‌هایی با آنها بسته شده است. این زمان‌بر است و باید فرصت را به فدراسیون‌ها بدهیم تا ان‌شاءالله به حد قابل قبول برسیم.