به گزارش آوای ورزش،کمیته ملی پارالمپیک براساس آنچه در ستاد عالی بازی های پارالمپیک مطرح و توسط اعضای هیات اجرایی این کمیته هم به تصویب نهایی رسیده است، اعزام ۵۰ ورزشکار و ۲۰ مربی از ۱۰ رشته را به بازی های پارالمپیک توکیو قطعی کرده است.

شنا در میان رشته های مصوب برای حضور در ترکیب کاروان ایران جایی ندارد این در حالی است که شاهین ایزدیار شناگر طلایی ایران، ورودی لازم برای حضور در بازی های توکیو را در اختیار دارد.

وی که در دو دوره اخیر بازی های پارالمپیک (۲۰۱۲ لندن و ۲۰۱۶ ریو) حضور داشت و فینالیست هر دو دوره این بازی ها شد، دو سال پیش از حضور در مسابقات جهانی ۲۰۱۹ همراه با دو پاراشناگر دیگر ورودیه بازی‌های پارالمپیک توکیو را کسب کرد. وی امید زیادی داشت که بتواند در رقابت‌های رکوردگیری، به رکورد لازم برای اعزام به توکیو دست یابد و اینگونه سومین حضور متوالی خود را در این رویداد بزرگ رقم بزند اما تصمیم کمیته پارالمپیک تمام برنامه های وی را منتفی کرد.

شاهین ایزدیار اولین و تنها پاراشناگر ایرانی است که موفق به حضور در بازی‌های پارالمپیک شده با بیان اینکه از حدود یک ماه و نیم پیش در جریان تصمیم کمیته ملی پارالمپیک مبنی بر حذف شنا از رشته های اعزامی به توکیو است، گفت: بعد از دو دوره متوالی حضور در بازی های پارالمپیک مصمم بودم که در بازی‌های توکیو هم شرکت داشته باشم و به همین دلیل طی ماه های گذشته با وجود پاندومی کرونا و محدودیت های ایجاد شده، تمریناتم را خیلی منظم پیگیری کردم اما تصمیم کمیته پارالمپیک من را شوکه کرد.

این پاراشناگر کشورمان که دو سال پیش در بازی های پاراآسیایی اندونزی صاحب ۶ مدال طلا شد با یادآوری اینکه در پارالمپیک لندن و ریو به فینال ۱۰۰ متر قورباغه رسید و جزو هشت نفر برتر این ماده شد، تأکید کرد: در مسابقات ۲۰۱۹ جهانی که شرکت کردم فقط به نفرات اول تا سوم هر ماده سهمیه پارالمپیک اعطا می شد. من این سهمیه را نگرفتم اما به واسطه ورودیه ای که گرفته بودم، امیدوار به اعزام بودم.

ایزدیار با تاکید بر تجربه ای که از حضور در لندن و ریو در اختیار دارد، خاطرنشان کرد: در صورتی که کمیته پارالمپیک شنا را از اعزام به توکیو حذف نمی کرد و من به واسطه قطعی کردن سهمیه در این بازی ها شرکت می کردم قطعاً روی سکو می رفتم. آمادگی من در این حد است اما چاره ای نیست جز تبعیت از سیاست های کیمته پارالمپیک که ظاهرا تغییر هم کرده است.

این ملی پوش شنای جانبازان و معلولان با یادآوری سیاست هایی که کمیته ملی پارالمپیک براساس آن اقدام به تصمیم گیری برای اعزام ورزشکاران و رشته ها به توکیو کرده است، خاطرنشان کرد: مبنای تصمیم گیری حضور در گروه های چهار گانه بود که کسب مدال طلا، نقره یا برنز از جمله آنها به حساب می آمد. گروه چهارم مورد نظر هم به ورزشکارانی اختصاص دارد که طلای بازی های آسیایی را در اختیار دارند یا می توانند در بازی های آتی این مدال را بگیرند. من هم در اندونزی صاحب مدال شدم و این شانس را دارم در بازی های پاراآسیایی چین هم طلا بگیرم. با این حال از اعزام حذف شدم.

ایزدیار تاکید کرد: در هر صورت وقتی از این تصمیم مطلع شدم شرایطم به گونه ای بود که گویا آب سردی روی من ریخته بودند. تا چند هفته به لحاظ روحی کاملاً به هم ریخته بودم. اما در نهایت توانستم با خودم کنار بیایم. این طور در نظر گرفتم که شاید در صورت اعزام به توکیو با آسیب یا مشکل دیگری مواجه می شدم که به واسطه آن نه در توکیو می توانستم عملکرد مناسبی داشته باشم و نه برای رویدادهای آتی می توانستم خود را آماده نگه دارم.