به گزارش آوای ورزش،هادی رضایی در مورد آخرین وضعیت کاروان ورزش ایران برای حضور در بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو توضیح داد و تأکید کرد: به دلیل انجام نشدن رقابت‌های انتخابی در برخی رشته‌ها و بخصوص وضعیت نامشخص رکورد برخی ورزشکاران، هنوز ترکیب قطعی و نهایی این کاروان مشخص نیست.

وی گفت: امروز که در فاصله چهار ماه تا بازی‌های پارالمپیک قرار داریم، نمی‌توانیم در مورد ترکیب نهایی کاروان اظهارنظر دقیقی داشته باشیم چرا که به طور مثال در رشته‌ای مانند دوومیدانی هنوز ترکیب نهایی مشخص نشده است. اواخر اردیبهشت ماه یک مرحله رکوردگیری از میان ۱۸ دوومیدانی‌کار انجام می‌شود. باید دید نتیجه این رکوردگیری و تطبیق آن با سیاست‌های مصوب کمیته برای اعزام به توکیو، منجر به پارالمپیک شدن چند ورزشکار از میان دوومیدانی‌کاران می‌شود.

سرپرست کاروان ورزش ایران در بازی‌های پارالمپیک توکیو با اشاره به رشته جودو اظهار داشت: دو نفر از جودوکاران کسب سهمیه کرده و یک نفر از آنها هم هنوز وضعیت خود را برای سهمیه نهایی نکرده‌اند. ضمن اینکه در مورد هر سه نفر باید کلاس‌بندی مورد تایید کمیته بین‌المللی پارالمپیک انجام شود. از نظر ما و با توجه به سیاست‌هایی که داریم، اعزام دو جودوکاری که صاحب سهمیه هستند، قطعی است اما باید وضعیت کلاس‌بندی آنها مشخص شود تا در ترکیب نهایی کاروان قرار گیرند.

رضایی با بیان اینکه در رشته تکواندو اعزام دو ورزشکار در بخش بانوان به مسابقات قهرمانی آسیا در برنامه است، یادآور شد: یکی از مصوبات کمیته پارالمپیک برای اعزام قطعی به بازی‌های پارالمپیک، قهرمانی ورزشکار در سطح آسیا است بنابراین اگر این دو پاراتکواندوکار خانم بتوانند در مسابقات پیش‌رو قهرمان شوند، جزو فهرست اعزامی هستند.

وی تصریح کرد: در رشته‌های دیگر که کسب سهمیه توسط ورزشکاران صورت گرفته نیز تا زمانی که وضعیت رکوردی ورزشکاران و همخوانی آن با سیاست‌های مصوب کمیته قطعی نشود، نمی‌توان تصمیم نهایی در رابطه با تعداد نفرات اعزامی گرفت. ورزشکاران این فرصت و شانس را دارند که به لحاظ رکوردی، خود را تا آنچه مورد تایید کمیته پارالمپیک است، ارتقاء دهند. به هر حال همه می‌دانند که کسب سهمیه ملاک اعزام نیست بلکه وضعیت رکوردی و همخوانی آن با سیاست‌های مورد نظر ما در این زمینه تعیین‌کننده خواهد بود. به همین دلیل است که نمی‌توانیم درباره ترکیب قطعی کاروان، اظهارنظر دقیقی داشته باشیم.

سرپرست کاروان ورزش ایران در بازی‌های پارالمپیک توکیو با یادآوری اینکه کمیته ملی پارالمپیک باید تا پایان اردیبهشت ماه فهرست اولیه کاروان اعزامی به توکیو را مشخص کند، گفت: در این فهرست نام همه ورزشکارانی که شانس اعزام به توکیو بر اساس کسب سهمیه و سپس مطابقت شرایط ورزشکار با سیاست‌های مصوب را داشته باشند، قرار می‌دهیم؛ حتی اگر شانس آنها به اندازه پنج درصد باشد اما اینکه پس از آن و تا فاصله زمانی مورد نظر برای اعلام فهرست نهایی بتوانند خود را به سیاست‌های مورد تأکید برسانند یا نه، با خودشان است. آنچه مهم است، اینکه کمیته پارالمپیک شانس اعزام به توکیو را از هیچ ورزشکاری نمی‌گیرد.

رضایی با بیان اینکه اواخر خرداد ترکیب نهایی کاروان ایران برای بازی‌های توکیو باید به کمیته بین‌المللی پارالمپیک اعلام شود، خاطرنشان کرد: طبیعی است که مشخص شدن تعداد ورزشکاران اعزامی، ملاک تصمیم‌گیری در مورد تعداد همراهان است که شامل سرپرست، مربی، مترجم، نماینده نظارت و … می‌شود. به هر حال هر چه تعداد ورزشکار بیشتر باشد، تعداد همراهان هم افزایش خواهد داشت و بالعکس.

به گفته وی، با توجه به بررسی‌های کارشناسی در مورد ورزشکاران هر رشته، شرایط کسب سهمیه و وضعیت رکوردی آنها، ترکیب کاروان ایران برای بازی‌های پارالمپیک توکیو با حضور ۵۰ تا ۶۰ ورزشکار بسته خواهد شد.

سرپرست کاروان ورزش ایران همچنین در رابطه با وضعیت حقوقی ورزشکاران پارالمپیکی توضیح داد و گفت: طبق مصوبه کمیته ملی پارالمپیک، ورزشکارانی که شانس کسب مدال طلا در توکیو داشته باشند، ۵ میلیون تومان حقوق ماهانه دریافت می‌کنند؛ این رقم برای ورزشکاران شانس مدال نقره و برنز به ترتیب ۴ و ۳ میلیون تومان است. حقوق مصوب تا پایان سال گذشته به طور کامل پرداخت شده و اولین مرحله پرداختی آن در سال جدید هم طی دو سه روز آینده انجام می‌شود.

وی از پیش‌بینی پاداش برای ورزشکاران شانس مدال‌آوری در توکیو خبر داد و گفت: ورزشکارانی که شانس مدال طلا، نقره یا برنز داشته باشند، علاوه بر حقوق ماهیانه، می‌توانند پاداش ویژه هم دریافت کنند به شرط آنکه به لحاظ رکوردی، شرایط ایده‌آلی داشته باشند و این موضوع به تایید کارشناس فنی و سرمربی آنها هم برسد. بر این اساس حتی این امکان وجود دارد که وضعیت پاداش ورزشکاران شانس مدال‌آوری طلا به ۱۰ میلیون هم برسد.